Η Ανάπτυξη Προσωπικών και Επαγγελματικών Δεξιοτήτων (Personal and Professional Skills Development) αναγνωρίζεται ως ο πιο σημαντικός παράγοντας επιτυχίας για την αποτελεσματική Μετάβαση (transition) και την Απόδοση (Performance) σε Θέση Εργασίας σε Εταιρία ή Οργανισμό μέσα στη δύσκολη αγορά εργασίας που βιώνουμε σήμερα.


Το Μάθημα ‘Ανάπτυξη Δεξιοτήτων για Διοίκηση και Καινοτομία’ έχει δομηθεί ως Μάθημα ‘βάση’ ειδικά για να εξοπλίσει και να ενδυναμώσει τους φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση και Τεχνολογία με τις απαραίτητες δεξιότητες – κλειδιά ώστε να βελτιώσουν και να φέρουν εις πέρας με επιτυχία την προσπάθεια Μετάβασης και Απόδοσης στο εργασιακό περιβάλλον επιλογής τους.


Το Μάθημα προσφέρει με άμεσο και πρακτικό τρόπο τη δυνατότητα εξοικείωσης με μία σειρά από βασικές δεξιότητες (soft skills development) στον χώρο εργασίας. Ως βασικό εργαλείο χρησιμοποιεί μία σειρά από εξειδικευμένες ασκήσεις πάνω στις δεξιότητες (self-assessment tests and exercises) που γίνονται ατομικά και ομαδικά μέσα στην τάξη - καθεμιά από τις έξι διαλέξεις περιλαμβάνει πρακτικές ασκήσεις αυτό-αξιολόγησης. Με τον τρόπο αυτό οι φοιτητές θα μπορούν να δουν και να αξιολογήσουν την απόδοσή τους και να εκτιμήσουν πως μπορούν να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους ανάλογα με τους στόχους τους.


Συγκεκριμένα:

 

Στόχος του Μαθήματος είναι η ανάπτυξη προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων όπως:

  • Δεξιότητες Ηγεσίας στον εργασιακό χώρο και ευρύτερα σε ομάδες εργασίας
  • Δεξιότητες για την ενεργοποίηση της ικανότητας Διαρκούς Μάθησης,   αυτό-βελτίωσης και αυτό-παρουσίασης
  • Δεξιότητες Συνεργασίας και προσαρμογής της συνεργασιακής συμπεριφοράς σε διαφορετικά περιβάλλοντα
  • Δεξιότητες Διαχείρισης και Επίλυσης Διαφορών και Διαπραγμάτευσης στον χώρο εργασίας
  • Δεξιότητες Eυέλικτης Συμμετοχής σε Ομάδες Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας  - εξάσκηση κριτικής σκέψης
  • Δεξιότητες Διαχείρισης του Άγχους στον χώρο εργασίας